Takläggning – Takarbeten – Fasadarbeten

Kontakta oss

TAKLÄGGNING

Vi arbetar med alla takmaterial och använder uteslutande oss av produkter från välrenommerade tillverkare när vi lägger nya tak. Både betongpannor och lertegel kan fås i ett brett urval olika designer och utföranden som passar alla hus, i flera olika prisklasser. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja ett tak som passar just din fastighet.

TAKTEGEL

Taktegel är ett rent naturmaterial som bara blir vackrare med åren. För många är tegeltak det enda valet. Det ger ett klassiskt utseende och efter några år, när vädret har börjat patinera pannorna, är det riktiga teglet kanske det snyggaste tak du kan ha.

BETONG

Betong är ett naturligt, starkt och lätthanterligt material, inte minst på tak. Betongpannor finns i många färger och olika typer av ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus.

En av många fördelar med ett betongtak är att livslängden är lång om underlagstaket och underarbete görs noggrant, sköter man om sitt tak har ni ett tak som håller i årtionden framöver! Betongtak är dessutom förhållandevis billiga och med dagens snygga ytskikt får du ett estetiskt tilltalande tak till ett bra pris.

YTPAPP

Ytpapp täcker de enkla behoven där vattentäthet och väderskydd står i centrum.

Ytpapp är uppbyggd på en asfaltimpregnerad mineralfiberstomme. Ytan är belagd med krossad skiffer för att få ett vackert utseende, skydd mot UV-strålning och fungerar även som halkskydd. Ytpapp monteras som ytskikt på byggnader med en taklutning ned till 3 grader.

SHINGEL

Shingel är ett tidlöst takmaterial tillverkat av skifferbelagd bitumen. Takshingel kan läggas på de flesta byggnadstyper med taklutning ned till 14 grader. Shingel är ett lätt takmaterial om man jämför med exempelvis takpannor. Beroende på vilken typ du väljer så väger takshingel mellan 7,7 till 9,4 kg per kvadratmeter, jämfört med takpannor som väger 40-50 kg.

PLÅTTAK

Plåt är ett bra alternativ när taket inte klarar för stor belastning, som t ex betongpannor kan medföra.
Dessutom har ett plåttak en tendens att låta snö “halka” av under vintertid. Det är en stor fördel i många delar av landet, särskilt om taket är stort. Plåttak kan hålla upp till 100 år om man underhåller det på rätt sätt. Pannplåt, plegel eller korrugerad plåt är ett billigare alternativ till bandtäckning. Den läggs vanligtvis på läkt/reglar. Plåtarna kommer i en mängd olika profiler och kulörer.

ÖVRIGA TAKARBETEN

På Tak & Fasadmästarna AB har vi ett brett tjänsteutbud med mycket kompetens samlat under ett och samma tak.

TAKSÄKERHET

Taksäkerheten är mycket viktigt. Främst för att förebygga olyckor genom fall eller halkning på taket. Samt för att förebygga skador på själva taket, alltså att tegelpannor eller annat takbeläggningsmaterial inte ska skadas när någon befinner sig på det. Vi monterar all typ av säkerhet för ditt tak som takstegar, lösa taksteg, fasadstegar, glidskydd, takbryggor, infästning för säkerhetslinor och snörasskydd. Kontakta oss för inspektion samt offert.

PLÅTARBETEN

Vi monterar vattenavrinningssystem, isolering, takluckor, takfönster, skorstensbeslag, skorstenshuvar, ränndalar, ståndskivor, vindskivebeslag, takfotsbeslag, fönsterbeslag, plåtkupor mm.

FASADARBETEN

Fasaden är inte enbart husets skal som ska skydda mot väder och vind utan fasaden avgör också vilket första intryck en besökare får. En välskött och vacker fasad visar att du sköter om ditt hus, det syns på långt håll och påverkar värderingen väldigt mycket.

Vi genomför puts- och murningsarbeten vid alla typer av ombyggnationer, renoveringar och tillbyggnader.

Är det dags att renovera er fasad? Kontakta oss! Vi erbjuder kostnadsfri konsultation, besiktning och offert på fasadrenoveringar i Stockholm.

FASADTVÄTT

En fasadtvätt vårdar fasaden och ger ett snyggt intryck samtidigt som du förlänger livslängden på din fastighet, sänker underhållskostnaderna och får ett mer attraktivt boende. Smuts och missfärgning av fasader beror oftast på algpåväxt och avgasföroreningar vilket kan orsaka frostskador med en sprucken fasad som resultat. Sprickor i sin tur kan medföra värmeläckage och mögelskador när vatten och fukt tränger in i fasaden. Andra orsaker till att fasaden måste rengöras kan bero på skadegörelse eller olyckor.

FASADMÅLNING

De flesta människor tycker om när någonting tilltalar deras ögon så som till exempel en husfasad men för att en husfasad ska ge ett trevligt och fräscht intryck krävs det underhåll och omsorgsfullt arbete. Det som i princip är det viktigaste inför en fasadmålning är faktiskt förberedelserna. Anledningen till detta är för att grunden bestämmer hur bra färgen som sedan målas på kommer att hålla.

Arbetsprocessen börjar med en noggrann fasadtvätt, när fasaden är ordentligt rengjord eller nerknackad och reparerad kommer den gamla färgen att tas bort så att ytan blir jämn och fin innan färgen målas på. Resultatet blir snyggt, noggrant och professionellt.

TILLÄGGSISOLERING

Det finns flera olika anledningar till varför du bör titta närmare på din isolering – i synnerhet om du bor i ett äldre hus. Det finns nämligen flera fördelar med att förnya tilläggsisoleringen då det bland annat innebär att du kan sänka dina värmekostnader. Dessutom kommer även miljön att tacka dig. Vi vill mer än gärna hjälpa dig på vägen.

ER TRYGGHET, VÅR PRIORITET

Boka en kostnadsfri besiktning där vi tillsammans går igenom ert tak.

KONTAKTA OSS